lauantai 21. heinäkuuta 2018

3. leiripäivä

Tänään saimme herätä kaivattuun vesisateeseen. Kirkon pihan nurmikko on osittain auringon polttama ja ruskea heinä ratisee kuivuuttaan jalkojen alla. Metsä- ja nurmikkopalot ovat olleet todellinen uhka. Sallassa, Venäjän rajan lähellä, onkin riehunut metsäpalo.

Miten rippikoululaisten sydämiin on herätelty uskonpaloa?
Tämän päivän kantava teema on ollut Jeesus. Aamulla kaiveltiin muistin syövereistä nuorten omia tietoja Jeesuksesta ja pohdittiin yhdessä kuka Jeesus oli. Ohjelmaa oli luonteva jatkaa Jeesuksen opetuksiin ja vertauksiin tutustumalla. Nuoret ovat lukeneet Raamatusta eri evankeliumien kohtia, joiden sanomaa on pohdittu kesäteologi Juhon johdolla.

Vuorisaarna on yksi tärkein kokonaisuus Jeesuksen opeista, vertauksista ja elämänohjeista. Jeesus oli opettaja ja puhuja, mutta myös parantaja sekä ihmeiden tekijä. Jeesuksen tekojen myöstä on toivottu, että ihmisten usko Jumalaan heräisi. Jumala on aina tukenamme ja juuri meitä varten. Sinua ja minua.

Nuoret ovat päässeet pohtimaan erilaisia väittämiä ja ilmaisemaan niistä mielipiteensä perusteluineen.
- Jos joku lyö sinua, lyöt takaisin lujempaa? Nuorien mielipiteet vaihtelivat kommenteista "ei saa kostaa", kommenttiin "itseään saa puolustaa ja saa lyödä takaisin".
-Minä en vihaa ketään! Nuoret keskustelivat, että "aina on vihamiehiä". "kaikkien kanssa ei tarvitsse tulla toimeen" tai " ihminen vihaa luontojaan".
Hyvää pohdintaa ja hyvin perusteltuja kommentteja. Lopuksi nuoret saivat kuulla mitä Raamattu aiheista kirjoittaa.

Arkielämän ja uskon asioiden yhdistäminen mietityttää eikä aina ole helppoa elää uskonsa mukaan. Miten uskonihmeet näkyvät nykyihmisen arjessa? Miten ne näkyvät Sinun arjessasi?

Päivällisen jälkeen oli aika suunnata ajatuksia kohti huomista vierailupäivää. Luonnollisesti vieraita varten on hyvä valmistella jotain yhteistä ohjelmaa. Nuoret innostuivat valmistelemaan yhdessä leirivideota, jolla he kertovat omaan tyyliinsä hieman leirimme arjesta ja meille tärkeistä asioista. Videosta tulee juuri leirimme näköinen, siitä olemme varmoja. On ollut ilo huomata kuinka rohkeasti nuoret heittäytyvät uusien haasteiden edessä.

Hyvää yötä, Jeesus myötä. Kiitos tästä päivästä, se oli kiva!

Maija ja Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti