perjantai 20. heinäkuuta 2018

Yhdessä leirin arkea rakentamassa

Tervetuloa seuraamaan kesän 2018 Käylä V rippikouluryhmän leiriblogia. Tällä erää leiriblogia ylläpitävät leirin työntekijät. Kerromme leirin kuulumisista sekä raportoimme pieniä palasia leirimme arjesta tällä palstalla.


Käylä V rippikouluryhmä aloitti oman leirinsä eilen, torstaina. Leirikeskuksen pihapiiriin alkoi hyvissä ajoin saapua iloisen uteliaita ja hieman jännittyneen näköisiä ihmisiä - työntekijät ja isoset olivat saapuneet ajoissa pitämään palaveria. Leiriläisten saapuessa paikalle oli tunnelma jo kuplivan iloinen, olihan kauan odotettu leiri lopultakin alkamassa.

Käylä III:n aikana pidetyssä leiriblogissa pohdittiin kuinka paljon uuteen tilanteeseen tuleminen voi ja saa jännittää. Samat ajatukset pyörivät mielessäni eilen. Nuorisotyöntekijänä olen valmistellut leiriä monta kuukautta ja leiriryhmä on pyörinyt mielessä useampaan otteeseen. Kysymykset "mitenkähän ryhmä toimii", "voisimmekohan tehdä tätä tai tätä?" ovat monta kertaa mielessä.
Kesän aikana pidetyt ennakkotapaamiset ovat tarjonneet mahdollisuuden tutustua leiriläisiin ja vanhempainvarteissa olen päässyt tapaamaan myös osan nuorista yhdessä huoltajiensa kanssa. Viimeisessä ennakkotapaamisessa pohdittiin hieman ennakkoluuloja sekä testattiin kuinka hyvin omat aatokset toisten tekemisistä pitävät paikkaansa. Tämä olikin yllättävän hankalaa. Ennakkoluulot ja oletukset olikin hyvä heittää romukoppaan ja huomata, että meissä kaikissa on yllättävän paljon samaa. Tämän ajatuksen kanssa on hyvä lähteä leirille.

Rippikoulu on iso juttu nuoren arjessa. Talven nuori on kerännyt merkkejä ja valmistautuminen leirillelähtöön on tapahtunut viime viikkojen aikana. Rippikoulu on kuitenkin näkynyt myös muun perheen arjessa ja ajatuksissa. Eilen keskustelimme kuinka rippijuhlia on suunniteltu yhdessä perheen kanssa ja kuinka mukavaa on, kun juhliin on tulossa sukulaisia läheltä ja kaukaa.

Leirille saapuminen on tapahtunut tänä kesänä omatoimisesti. Vanhemmat, kummit tai naapuri ovat tuonut nuoren leirikeskukseen ja ovat halutessaan voineet jäädä hetkeksi seuraamaan leirimme ensi metrejä, yhteisen arjen alkamista. On ehditty koemaistaa keittiön leivonnaisia ja tarkastella yhteisiä tiloja, joissa seuraavat nuoret viettävät seuraavat päivänsä.

Perheiden lähtiessä kohti kotia jatkamaan arjen askareita, leiri aloitti oman näköisensä arjen opettelun. Leirin arjessa on omanlaisensa rytmi, jota olemme yhdessä opettelemassa. Päivittäistä ohjelmaa rytmittää luontevasti ruokailut, mutta arjen todellisen jouhevuuden määrittää leiriväki yhdessä. Tätä lähdemme yhdessä rakentamaan ja viikon päästä voimme tarkastella kuinka joustavan ja jouhevan arjen saimme rakennettua tämän leirin kanssa.

Kaisa
Käylä V-leirin nuorisotyönohjaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti