sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Miten paljon voin vaikuttaa elämääni?

Elämä on täynnä valintoja, valintoja jotka saattavat vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteenkin. Tänään pysähdyimme hetkeksi miettimään, mitä jokainen haluaisi tulevaisuudeltaan. Pohdimme muunmuassa sitä, haluaako nuori tulevaisuudessa naimisiin, millaisen perheen hän haluaisi ja mihin ammattiin hän tahtoisi valmistua.

Elämämme aikana voimme vaikuttaa aika paljon siihen, millaista loppuelämä tulee olemaan. Pienimmätkin valintamme ja tekomme saattavat ratkaista koko loppuelämämme ''Jaksanko panostaa tähän kokeeseen, vai menenkö keskustaan kavereiden kanssa.'' - tämä on ajatus, joka saattaa ratkaista kaiken. Kokeeseen panostamatta jättäminen saattaa tarkoittaa hylättyä koulupaikkaa, eivätkä kaverisuhteetkaan välttämättä ole kestäviä - puhumattakaan siitä, tekeekö kyseinen seura sinulle hyvää. Ajatukset ovat suhteellisen raakoja, mutta kylläkin totta ihan liian monen nuoren kohdalla.

Välillä kuitenkin kohtaamme paljonkin pettymyksiä, jolloin tuntuu, ettei millään jaksaisi jatkaa eteenpäin. Nämä ajat ovat vaikeita, mutta tässä vaiheessa läheisillä ihmisillä on aivan älyttömän suuri merkitys. On totta, että asioita ja ihmisiä oppii arvostamaan vasta sitten, kun on liian myöhäistä. On siis älyttömän tärkeää pitää kiinni itselle tärkeistä asioista, jotta elämä säilyisi mielekkäänä. On myös tärkeää muistaa rukoilla, jos se tuntuu itselle luonnolliselta - tieto siitä, että meillä on aina joku kehen luottaa, auttaa kummasti jaksamaan.

Kaikkeen me emme kuitenkaan voi vaikuttaa, sillä Jumalalla on valmis suunnitelma meitä jokaista varten. Hän on kirjoittanut kirjaansa meidän jokaisen kaikki elinpäivämme, joten vaikka kaikki ei menisi aina niin kuin haluamme, voi meille olla tiedossa jotain paljon parempaa.

Tämän päivän ajatukset herättivät paljon mietteitä nuorten keskuudessa ja kävimme ratkaisevia elämänkysymyksiä vielä läpi, kun olisi pitänyt olla täysin hiljaista, nyt leiri kuitenkin on hiljainen ja minä jatkan toiseksi viimeisen yön parissa työskentelyä.


Kreeta
-yökkö-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti