perjantai 20. heinäkuuta 2018

Käylä V nukahtaa päivän kuumuuteen

2. helteinen leiripäivä on takana ja ulkona on enää +23c lämmintä vuorokauden vaihtuessa toiseksi. Kuumuudesta huolimatta rippileiriläiset ovat jaksaneet keskittyä päivän ohjelmaan iloisin mielin. Onhan ohjelmassa ollut myös vilvoittava uimatauko ja moneen otteeseen on saatu nauttia keittiön maukkaista ruoista.

Tänään ohjelmassa on ollut mm.  "Elämän peli". Siinä arpakuutiota heittämällä nuorelle on määräytynyt koko elämä asuinpaikkakuntineen, sairauksineen, ammatteineen ja elintasoineen. Erilaisia elämänkohtaloita muotoutui yhtä monta kuin leiriläisiä on.

Erään nuoren kohtalonarpa heitti asumaan Indonesiaan, vakavasti sairaana ja työttömänä. Toisen nuoren onnetar arpoi upporikkaaksi taikuriksi Helsinkiin. Joku päätyi Islantiin 12 lapsen uusperheen vanhemmaksi ja joku onnellinen jäi Kuusamoon asustelemaan hyvän ystävän kämppikseksi.

Elämän pelissä joidenkin nuorten päivät olivat valmiiksi luetut ja muutama sai jatkaa elämäänsä vailla huolia ja murheita. Peli vaikutti ajatuksia herättävältä ja nuoret kävivät vilkasta keskustelua elämänkohtaloistaan. Välillä oikea elämäkin vaikuttaa aikamoiselta arpapeliltä.

Varsinaisten oppituntien aiheena oli luominen, Jumala, syntiinlankeemus, paha ja todellisuus. Luominen kirvoitti kovasti keskustelua, josko evoluutioteoria ja kirkon luomisoppi voidaan jotenkin sulauttaa yhteen. Miten ne eivät olisi toisensa poissulkevia näkemyksiä ja uskomuksia?  Miksi ne ovat toisensa poissulkevia näkemyksiä? Nuorilla on paljon hyviä ajatuksia ja rohkeutta tuoda niitä esille. Jokainen jäi varmasti taholleen miettimään aihetta.

Jumalasta ja uskosta tulee mieleen, että tiede ei voi herättää meissä uskoa. Usko on Jumalan armolahja ja se on meidän kaikkien ulottuvilla, jos haluamme ottaa sen vastaan. Usko on tärkeä elämän tukipilari, joka tuo hyvyyttä ja mielenrauhaa tullessaan.

Tällaisin miettein kohti seuraavaa leiripäivää, hyvää yötä. :)

Maija,
leirin yövalvoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti