tiistai 13. kesäkuuta 2017

Päivä muiden joukossa...

Tai sitten ei...

Ilmeisesti olin väärässä povatessani eilen sadekauden alkaneen Käylässä, sillä tänä aamuna noustessani sain huomata auringon taas paistavan, vaikkeivat lämpötilat aivan edellisviikon lukemiin yltäneetkään. Oikeastaan voisin todeta tämän olevan optimaalinen leirisää, ei liian kylmä muttei kuumakaan. Olli viihtyi leirillämme niin hyvin, että päätti jäädä yöksi ja viettää kanssamme myös maanantain.

Tänä päivänä keskeisenä teemana on ollut ihmistenväliset suhteet. Jo heti aamusta Kaisa, Olli ja minä herättelimme leiriläisissä ajatuksia toisten kohtelusta keskustelun avulla. "Kuinka voisimme ottaa toiset paremmin huomioon puheillamme ja teoillamme."

Teeman käsittelyä jatkettiin iltapäivällä, kun pohdimme millaiset elämän pelikortit meille jokaiselle on jaettu. Tämä työskentely laittoi leiriläiset miettimään maailman  epätasa-arvoisuutta ja omaa etuoikeutettua asemaansa maailmassa. Keskustelimme lisäksi heikompiosaisten auttamisesta,

Illalla järjestettiin vielä ikiaikainen klassikko eli rakkauden ilta, jolloin sekä tytöt että pojat saivat pohtia unelmiensa kumppania ja keskustella parisuhteista ohjaajien ja isosten kanssa. Myös saunamahdollisuus oli tarjottu ja ainakin pojista suurin osa sen hyödynsi.

Jos päivä pitäisi tiivistää yhdellä sanalla, se sana olisi vaihderikas. Koko ajan oltiin menossa eikä erinäisiltä sattumuksilta olla säästytty. Tämä osoittaa sen, että olemme rippileirillä, jossa voi sattua ja tapahtua monenlaista.

Kyllä tulee puhdasta!

Pepé
mediaisonen

1 kommentti:

  1. On ollut mukava lukea leirin tapahtumista pitkin viikkoa. Jokainen varmasti lähtee leiriltä reppu täynnä uusia kokemuksia, sydämessään uusia ystäviä ja pohdinnoissaan uusia ajatuksia.

    VastaaPoista