maanantai 31. heinäkuuta 2017

Sunnuntain vierailut

Sunnuntai oli leirin neljäs päivä ja samalla puoliväli. Aamu käynnistyi sunnuntain kunniaksi puolituntia myöhemmin, jonka jälkeen nostimme lipun ja vietimme aamuhartauden perinteiseen tapaan. Myös kanttorimme Laura saapui aamun aikana leirille ja piti heti alkuun session leiriläisille, jossa harjoittelimme tulevan messun lauluja.

Aamuhartauden aiheena oli pääsiäisaamu. Saimme vierailla kuvitteellisella Jeesuksen tyhjällä haudalla, jonka Atte oli järjestänyt pukuhuoneeseen.

11 aikaan suuntasimme lounaalle ja sen jälkeen aloimme kiireesti siivoamaan leirikeskusta, sillä vieraat saapuisivat joskus puoli 13 aikaan. Ensimmäiset vieraat saapuivatkin hyvissä ajoin ja leiriläiset pääsivät näkemään vieraitaan jo vähän ennen messun alkua.

Messu kesti kokonaisuudessaan noin tunnin ja väkeä siellä oli ihan mukavasti. Leiriläisillä oli myös ensimmäinen mahdollisuus osallistua ehtoolliselle leirin aikana. Messun jälkeen päivä jatkui kirkkokahveilla, jonka jälkeen vietimme vähän vapaata-aikaa vieraiden kanssa, ennenkuin kokoonnuimme kirkkoon esittelemään leiriämme. Esittelyssä esittelimme työntekijät, ryhmät ja näytimme minun ottamiani kuvia leirin ajalta, jonka avulla vieraat pääsivät vähän näkemään mitä täällä on touhuttu.

Vieraiden lähdön jälkeen vaihdoimme vaatteet ja lähdimme retkelle viereiselle koskelle. Heli piti siellä yhden session, jonka jälkeen leiriläiset saivat puhelimet hetkeksi käyttöönsä ja heidän tehtävänään oli ottaa kuva luonnosta, ja niitä tullaan käyttämään sitten myöhemmin leirillä. Koskelta suuntasimme suoraan ruokalaan syömään sitä. Isoset oli ainaki mielissään tästä.


Muista päivistä poiketen vietimme ruuan jälkeen virallisen päivälevon. Leiriläiset menivät omiin huoneisiinsa puolen tunnin ajaksi, ja kaikille tarjottiin mahdollisuus levätä puolen tunnin ajan. Päivälevon jälkeen jatkoimme skabailulla ja sen jälkeen menimme pelaamaan pihalle kaaosta. Vihdoin! Sanotaanko että tietäjät tietää, mutta hauska peli se kyllä oli! Ja hiki tuli pintaan, joten oli mukava lähteä saunomaan heti sen jälkeen.


Saunojen jälkeen ilta päättyi iltapalaan ja Lauran pitämään iltahartauteen. Ja jälleen leiri hiljeni.

Kreeta
mediso






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti